SKS slaagde er weer in om met een monsterscore de drie punten binnen te halen. Nochtans was dit op basis van de eerste helft niet evident. Al kopte Pauwels reeds in de tweede minuut nipt naast, Mechelen deed dit vijf minuten later na.De motor van SKS sputterde en het balverlies lag te hoog. Op de 20' gaat een schot van Van Den Eynden nipt naast maar één minuut later wordt aan de overkant de SKS verdediging omspeeld maar gelukkig gaat de bal voorlangs buiten. In de 27' gaat Boumohcine voor de zoveelste keer op rechts door en ditmaal slaagt hij er in om de bal voor te zetten en in een geharrewar enkele meters voor het doel, is het Jasper Lambrechts die als laatste de bal voor de voeten krijgt en met een flodder goal SKS op voorsprong brengt. Net voor rust herhaald Boumohcine zijn vorige actie maar Pauwels kopt onbegrijpelijk over. Een nipte voorsprong dus bij de rust, maar het had ook anders kunnen zijn.Bij het begin van de tweede helft merken we een agressiever SKS dat de thuisploeg meteen onder druk zet, de donderpreek van trainer Van Peel werpt weer zijn vruchten af. Toch moeten we rekenen op de medewerking van een thuisspeler die in de 57' te kort terug speelt en Guy Peeters is er als de kippen bij om SKS een comfortabelere voorsprong te schenken, 0-2. [b]Tweede helft: SKS-scoremachine op topsnelheid[/b]Amper heeft SC Mechelen afgetrapt of de bal wordt onderschept en Lambrechts kopt achterwaarts door naar Boumohcine die op doel afstevent en met een hard schot de 0-3 op het bord brengt.Voor de thuisploeg is de veer al lang gebroken en in de 65' na een vrijtrap van Verhaegen, die door de doelman wordt weggebokst, komt de bal bij Lambrechts die ditmaal wel met een krachtig schot kan uithalen en er 0-4 van maakt.Een kwartier voor tijd onderneemt Pauwels een mooie actie op links en schiet op doel. Een verdediger tracht tevergeefs het schot te weren maar kan enkel de bal nog verder over de doellijn verwerken, 0-5. De laatste twee treffers neemt topschutter Guy Peeters voor zijn rekening, in de 82' op een terugspeelbal van Pauwels en in de 89' legt Dehdari eveneens de bal achteruit, 0-6 en 0-7. [b]Weer een gunstige dag voor SKS dat enkele belangrijke concurrenten ziet struikelen. SKS heeft nu 13 punten voorsprong op 3 achtervolgers. Met nog 8 wedstrijden te gaan, zouden ze 4 x mogen verliezen en dan blijft er nog 1 punt reserve over.[/b]De titel komt dichter bij, maar eerst nog op volgende zondag de gasten uit Itegem ontvangen aan de Olympiadelaan.[i]Verslag Jef Peeters/SKS/ThalsFM.[/i]